הקדמה
דפי אורז מקורם במטבח של המזרח הרחוק. הם עשויים מאורז ומים, ולפעמים יש תוספת של מלח ועמילן טפיוקה. הם ללא גלוטן ולכן מתאימים גם לחולי צליאק.
דפי אורז מגיעים בצורות וגדלים שונים: עגולים ומרובעים, גדולים וקטנים (אני אישית מעדיפה את המרובעים הגדולים). הם קשיחים לגמרי למגע ואי-אפשר לגלגל אותם כי הם פשוט יתפוררו. הטבלה קצרה בקערת מים (יש חילוקי דעות אם רותחים או קרים) מרככת אותם מיד.
שימוש בדפי אורז זאת דרך מצוינת להעשיר את הגיוון על שולחן האוכל מבחינת צורת הגשה מעניינת, מרעננת, נעימה בעין ומושכת תשומת לב.
ניתן לשלב עם דפי אורז כמעט כל מילוי שתעלו על הדעת: ירקות שונים, דגנים, קטניות, תבשילים חמים או סלטים קרים. אפשר שיהיו קרים (פרש רול), מאודים, בתנור ועוד. אפשר להגיש בצורת "רול סגור" כך שהמילוי מוחבא בתוך דף האורז, ואפשר כ- "רול פתוח", כך שצד אחד או שניים חושפים את המילוי בכל יופיו ותפארתו. אין סוף לרעיונות בתפריט.
דפי אורז הם סוג שם Finger Food (אוכל אצבעות = אוכלים עם הידיים ללא סכו"ם), נוחים מאוד להובלה לאירועים מחוץ לבית ולהגשה. לרוב יתקבלו בהתלהבות ובאהדה גדולה ויקצרו מחמאות רבות. מאוד מומלץ לשלב מתכונים שונים של דפי אורז בתפריט של אירועים פרטיים וחברתיים וגם בישיבות בעבודה.
צורת עבודה נכונה עם דפי האורז
מרכיבים:
- דפי אורז
- קערה עם מים (רצוי קערה גדולה יותר מגודל דפי האורז)
- משטח עבודה נוח (לדוגמא, קרש חיתוך עם מגבת יבשה ללא סיבים לספיגת המים)
- מילוי רצוי
אופן ההכנה:
- השרי כל פעם דף אורז אחד בקערה עם המים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך
(אבל לא יותר מדי כדי שלא יקרע או יהיה דביק מדי). - הניחי אותו על משטח העבודה.
- הניחי את המילוי בשליש התחתון של דף האורז. הכמות תלויה בגודל הדף.
- קפלי פנימה את הצד הימני והשמאלי של דף האורז (אם רוצים רול סגור).
- קפלי את הפאה התחתונה של דף האורז כלפי מעלה וגלגלי לרול. רצוי לגלגל צמוד.
- הניחי בכלי אחסון או הגשה.
- חזרי על הפעולה עד שהמילוי נגמר.
מתכון- דפי אורז במילוי סלט צבעי הקשת
מתכון- דפי אורז במילוי סלט אבוקדו
בתאבון
אם את מכירה דרכים נוספות לגיוון התפריט או מתכון מעניין, שתפי מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק
פינגבק: מתכון- דפי אורז במילוי סלט צבעי הקשת | בריאות בקלות
פינגבק: מתכון- דפי אורז במילוי סלט אבוקדו | בריאות בקלות