מרכיבים:
כוס קוואקר
כוס קמח מלא
1/3 כוס סוכר חום (אולי כדאי לנסות עם סירופ מייפל טבעי)
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
כוס נוזלים (מיץ תפוחים / מיץ תפוזים / חלב צמחי / מים)
1 ביצה (אפשר להחליף בתחליפים טבעוניים)
1/3 כפית סודה לשתייה
1/3 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
קינמון
תוספות לפי בחירה:
תפוח חתוך לקוביות קטנות / מגורד
אגוזים
צימוקים
חמוציות
או כל תוספת אחרת
או הכל ביחד
- לשים לב, אם יש ילדים קטנים מאוד, להיזהר או להימנע לחלוטין מאגוזים, צימוקים וכד'.
אופן ההכנה:
- השרי את הקוואקר בכוס נוזלים (מיץ תפוחים / מיץ תפוזים / חלב צמחי / מים)
- ערבבי את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון והתוספות.
- הוסיפי שמן, ביצה (או תחליף טבעוני), קוואקר.
- מזגי את התערובת לתבנית עוגה (תבנית פיירקס מלבנית 20*30 בערך, אבל אפשר כל תבנית אחרת).
- לחמם את התנור ולאפות בחום בינוני (מתחילה ב- 170 וח"כ יורדת ל- 150) למשך כחצי שעה.
- בדקי עם קיסם עם העוגה נדבקת אליו, אם כן- תכניסי לעוד מספר דקות לתנור.
- עכשיו הגיע זמן להוציא, לחתוך לפרוסות ולהגיש.
בתאבון 🙂
אשמח לקבל את תגובתך מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק