מרכיבים:
סיר גדול
3-4 בטטות גדולות
2-3 גזרים
1 תפו"א
1 בצל בינוני-גדול
1-2 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
מלח
פפריקה
עשבי תיבול
אופן ההכנה:
- למלא כמחצית מהסיר במים או ציר ירקות ולהביא לידי רתיחה.
- לחתוך את הגזר, לשים בתוך הסיר ולבשל כ- 5 דקות.
- לחתוך בטטות, תפו"א ובצל, ולקצוץ את שיני השום.
- להוסיף את כל הירקות לסיר, להשלים מים או ציר ירקות עד שהסיר מלא, ולהביא לרתיחה חוזרת.
- לבשל כחצי שעה נוספת, עד לריכוך של כל הירקות
(לבדוק לפי הגזר – לראות אם אפשר בקלות לחתוך עם כפית). - להוסיף לסיר 1-2 כפות שמן זית.
- לתבל לפי הטעם: מלח, פפריקה וכד'.
- לטחון היטב את המרק בתוך הסיר עד לקבלת מרקם חלק בעזרת בלנדר מוט חשמלי.
- אפשר להגיש מקושט עם עשבי תיבול.
הערות:
- המרק פשוט ביותר אבל יוצא מאוד טעים.
- מומלץ שהמרק יצא סמיך. עדיף לשים פחות מים ולהוסיף בסוף מאשר לקבל מרק מימי מדי.
אפשר גם לשחק עם המרקם ע"י הוספה או הורדה של כמות הירקות. - לבישול מהיר מומלץ לחתוך את הירקות לחתיכות קטנות.
בתאבון
אם יש לך מתכונים נוספים למרק חם ליום קר כתבי אותם מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק