מרכיבים:
- 1-2 מגשים לתנור + נייר אפייה
- ירקות לבחירתך: בטטה, תפו"א, דלורית, גזר, קישוא, בצל, שום, כרובית, ברוקולי ועוד.
- תבלינים לבחירתך: פפריקה מתוקה, זעתר, בזיליקום ועוד. אפשר טיפונת מלח.
- שמן זית איכותי.
- כ- 1/4 כוס מים מטוהרים.
אפשרויות לגיוון:
- פלפלים אדום/ צהוב/ כתום, פטריות, חצילים, סלק, דלעת ועוד.
אופן ההכנה:
- כסי את המגש עם נייר אפייה.
מרחי את נייר האפייה במעט שמן זית. אפשר בספרי. - הורידי מהירקות את הקליפה והוציאי גרעינים (איפה שיש).
- חתכי לפרוסות או חתיכות עבות
והניחי על המגש בשכבה אחת כמה שיותר צמוד. - את הכרובית והברוקולי מומלץ לבשל 2-3 דק' בסיר עם מים לריכוך קל – לא חובה.
לפרק לפרחים ולהניח מעל יתר הירקות. - פזרי מעל הירקות תבלינים לבחירתך בצורה חופשית.
אני השתמשתי בפפריקה אדומה, זעתר ובזיליקום. - שפכי כ- 1/4 כוס מים בין הירקות וסובבי את המגש כך שהמים יתפזרו על כל המגש.
- חממי את התנור ל- 150 מעלות.
- הכניסי את הירקות לתנור ל- 40 דק'.
- בסיום – בדקי אם מוכן, אם לא הכניסי לעוד 5-10 דקות.
- העבירי לכלי הגשה
הערות
- מומלץ להכין כמות גדולה!
- מאפשר גיוון טעמים וצבעים בארוחה אחת במינימום מאמץ.
- מאפשר בחירה אישית לכל אחד מבני המשפחה בהתאם להעדפותיו.
- מצוין ליום יום כחלק מארוחת צהריים או ערב ובמיוחד כשתרצי לארח חברים או בני משפחה.
בתאבון 🙂
אשמח לשמוע איך יצא לך כאן בתגובות מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק