יום חמישי, אחה"צ והילדים עוד מעט חוזרים מהמסגרות.. זמן להכין ארוחת ערב. פתחתי את המקרר ומצאתי בו גבעול סלרי שלא ממש התייחסתי אליו במשך כל השבוע האחרון. היה ברור שכדאי מאוד להכין ממנו משהו לפני שיהיה מאוחר מדי, ועל הדרך לפנות את המקום לקניות הטריות של יום שישי.
הדבר הראשון שעולה לי לראש כשאני חושבת על סלרי הוא סלט וולדורף – פשוט, מהיר להכנה ותמיד יש לי במלאי כמות נכבדת של תפוחי עץ. לגבי יתר המרכיבים לא ממש חשבתי – החלטתי לזרום ויצא מה שיצא.
המרכיבים שהיו לרשותי: הרבה מאוד סלרי(!) והמון תפוחי עץ.
רצון לתת לסלט תחושה קלילה של קיץ, וגם שהילדים יסכימו לאכול ממנו.
המקרר תמיד מלא בפירות וירקות טריים במגוון צבעים וטעמים.
אני לא מחזיקה בבית מיונז.
התחלתי לאלתר ממה שיש, וזה מה שיצא..
מרכיבים:
- מספר גבעולי סלרי עם העלים
- תפוחים ירוקים
- תפוחים אדומים
- פירות העונה:
משמשים, אפרסקים, אגסים, ענבים - שמן זית
- מיץ לימון
- שדרוגים אפשריים:
אגוזי מלך, גרעיני רימון, חמוציות.
אופן ההכנה:
- קצצי את גבעולי הסלרי יחד עם העלים.
- גלעני את התפוחים וחתכי לקוביות.
- הוסיפי את יתר פירות העונה והתוספות בהתאם למינון הרצוי בסלט.
- הזליפי מעל 1-2 כפות שמן זית ומיץ לימון.
- ערבבי והגישי.
הערות:
- אין מינונים מדויקים לסלט. הכל בהתאם לכמות הרצויה ולטעם האישי.
- מומלץ להיעזר ב-סלייסר כדי להתייעל עם קציצת הסלרי והתפוחים.
בתאבון,
אם יש לך מתכון עם טוויסט מעניין, שתפי אותו מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק