מרכיבים:
כוס אורז מלא
כוס עדשים ירוקות
1 בצל גדול
1 או 2 שיני שום
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום – לפי הטעם…
אופן ההכנה:
להשרות את העדשים כשעתיים ולסנן.
להרתיח מים, להוסיף את העדשים ולבשל בערך 20-30 דקות, ולסנן.
לבשל את האורז בנפרד לפי הוראות הכנת אורז מלא.
לחתוך דק את הבצל ואת שיני השום ולטגן על אש בינונית-נמוכה עד שהבצל מזהיב, מדי פעם לערבב.
לשים הכל באותו סיר, לערבב ולהשאיר על האש קטנה ל- 5 דקות בערך.
להוסיף תבלינים לפי טעם: מלח, פלפל שחור, כורכום ועוד.
אפשר לקשט בפטרוזיליה או עלים אחרים.
בתאבון 🙂
אשמח לקבל את תגובתך מתחת לפוסט או בדף הפייסבוק
טל תודה על תגובתך. בשמחה 🙂
אני משתמשת בשמן לצורך טיגון בצל ושום. שמעתי שניתן לעשות זאת גם בשימוש במים, והתוצאה זהה.
רוב השימוש שלי הוא בשמן זית כיתית מעולה בכבישה קרה, לכל דבר וכל מטרה (כן, גם באפיה).
אפשרות נוספת היא שמן קוקוס איכותי, אשר מותר לחימום.
תודה על המתכון.
האם את משתמשת בשמן לצורך טיגון הבצל והשום? ובאופן כללי איזה שמן מומלץ לטיגון ואפייה לדעתך?
פינגבק: מה לאכול לפני צום יום כיפור? | בריאות בקלות