בדף זה ריכזתי את השאלות הנפוצות אותן שואלות אותי אמהות רבות.
אם יש לך שאלה שלא מצאת עליה תשובה בדף זה, מזמינה אותך לכתוב לי אותה בתגובות למטה, לשלוח אלי בדוא"ל או בדף צור קשר באתר.

השאלות המופיעות בדף זה הן:

  • מהי נטורופתיה?
  • האם יש צורך בידע וניסיון קודם במטבח על מנת להכין אוכל בריא?
  • מה כוללת "התזונה הטבעית", עליה אני ממליצה?

מהי נטורופתיה?

נטורופתיה היא אחד הזרמים הבולטים של הרפואה הטבעית. זוהי גישה הוליסטית, המשלבת ידע מדעי מודרני עם רפואה טבעית ומסורתית ומייחסת חשיבות גדולה לקשר שבין הגוף לנפש. נטורופתיה היא דרך המכוונת ליצירת שינוי ומאפשרת ללמוד להקשיב מחדש לגופינו ולצרכים האמיתיים שלו. כך ניתן לסייע לגוף להגשים רווחה, בריאות ושיפור באיכות החיים.

המונח "נטורופתיה" הוא נגזרת של המילה "Nature"- טבע. שורשי הפילוסופיה של הרפואה הטבעית נמצאות עוד בבית הספר לרפואה של היפוקרטס שנחשב ל"אבי הרפואה המערבית", שהאמין כי בטבע עצמו קיים הריפוי וכי שם יש לחפש את המזור. אמרתו הידועה: "היו מזונותיך לתרופותיך ותרופותיך למזונותיך".

האמונה בבסיסה של הנטורופתיה היא כי גוף האדם מסוגל לרפא את עצמו, ולכן הנטורופת משמש רק כמסייע לגוף לרפא את עצמו בדרכים עדינות ולהתגבר על המחלה על ידי הסרת המכשולים כגון זיהום חיצוני, מזון לא בריא, חוסר פעילות גופנית וכדומה, והוא אינו עוסק בדיכוי התסמינים. תפקידו הוא לסייע בעיצוב דרך חיים בריאה יותר.

הכלים בשיטת הריפוי הנטורופתי הם שיפור התזונה, טיפול בצמחי מרפא, תוספי תזונה, שמנים אתריים, פרחי באך, פעילות גופנית, טכניקות מגע וטיפול בצד הרגשי על ידי טכניקות שונות. הנטורופתיה עוזרת במניעת מחלות כרוניות הנפוצות במיוחד בחברות מודרניות, כגון סוכרת, מחלות לב, תשישות כרונית, אסטמה, השמנת יתר, אלרגיות ועוד.

הנטורופתיה לימדה אותי לסמוך, לקחת אחריות, לעשות ולפעול באמת למען עצמי ובריאותי, לכן אני רואה בה את המורה הגדולה ביותר שלי ואני אוהבת להנחיל את הערכים של הנטורופתיה למטופליי.

האם יש צורך בידע וניסיון קודם במטבח על מנת להכין אוכל בריא?

לא דרוש כישרון או תחכום מיוחד במטבח

אצלי לא תמצאי מתכונים מתוחכמים ומסובכים ומנות גורמה. כמו שציינתי, אני לא הייתי ונשארתי לא בשלנית. לרוב האוכל אותו אני מכינה מכיל רכיבים פשוטים, ולכן האוכל הוא פשוט, קל להכנה, ביתי, טעים וכמובן- בריא. אין לי מאגר מתכונים מיוחד, ולרוב אני נעזרת במתכונים מהבית של אמא וחמותי, גולשת באתרים שונים באינטרנט, מציצה בספרי בישול וכתבות ובוחרת את המתכונים שנראים לי טעימים, קלים ומהירים להכנה, ומשדרגת אותם ע"י חלופות בריאות יותר עפ"י ההמלצות של התזונה הטבעית (ראי: "המדריך המקיף תזונה טבעית לאמא העסוקה").

מה כוללת "התזונה הטבעית", עליה אני ממליצה?

התזונה עליה למדתי בנטורופתיה דגלה במיעוט יחסי של מוצרים מן החי, אבל לא נתנה הגדרה ברורה לאוכל בריא מבחינת העדפה טבעונית, צמחונית או של אוכלי כל. תמיד אכלתי הכל. בשנים האחרונות נחשפתי למידע מקצועי רב ביותר המראה באופן מובהק וחד-משמעי שתזונה צמחית מלאה (טבעונית) היא התזונה המועדפת מבחינת ההיבט הבריאותי, השמירה על הסביבה וכדור הארץ וההיבט ההומני, ועשיתי שינויים רבים בתפריט האישי והתפריט אותו אני ממליצה היום ללקוחותיי.

היום אני בוחרת להיות אוכלת כל, לא צמחונית או טבעונית, כי אני ממש לא אוהבת להגביל את עצמי ומאמינה ב-"כלל פארטו 80-20%" המתאים לכל דבר ובכל תחום, אך מכיוון שהטבעונות היא הדרך הבריאה ביותר, רוב המתכונים שלי מבוססים על רכיבים צמחיים בלבד, שהם: ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ופירות, כדי שעיקר התפריט יהיה מבוסס תזונה צמחית מלאה. אני משתדלת להימנע ממוצרי חלב למיניהם, וממעיטה מאוד באכילת בשר. מכל המוצרים מהחי אני מעדיפה את הדגים, מאכלי-ים וביצים.

המתכונים ברובם אינם מכילים מוצרים מהחי: בשר, מוצרי חלב (ביניהם גבינות, שמנת וחמאה), דגים וביצים (כולל מיונז) וכמובן לא את התוספים התעשייתיים: אבקות שונות כדוגמת אבקת מרק, מרגרינה, סוכר ודגנים לבנים, מוצרים מקופסאות שימורים, אוכל אינסטנט מאריזות, ועוד דברים שכרגע אני לא נזכרת בהם.

אני כל הזמן ממשיכה ללמוד ולהשתפר. אם במקרה אינני יודעת תחליף בריא לרכיב כלשהו ואני רושמת אותו במתכונים שלי (לדוגמא אבקת אפייה), ואת יודעת את הפתרון, אני מאוד אשמח אם תציעי חלופה בריאה יותר דרך אזור התגובות שנמצא מתחת לכל המתכונים, בדוא"ל או בדף יצירת קשר באתר שלי, ואני אוכל להשתפר עוד ועוד.

השינוי הוא תהליך ולא קורה ביום אחד. אם אני הצלחתי, אז גם את יכולה!

 ♥

מזמינה אותך לכתוב לי שאלות נוספות בתגובות למטה, לשלוח אלי בדוא"ל או בדף יצירת קשר באתר.

מה מותר לאכול, אירינה גלוזמן, בריאות בקלות

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עירית

    שלום אירינה
    מה ההבדל בין ניקוי עמוק לניקוי רגיל. האם לא ניתן לאכול המתכונים המיועדים לניקוי עמוק בניקוי רגיל? עברתי בהדרכתך ניקוי רגיל שעשה לי ממש טוב ואנסה בסוף החורף לחזור לניקוי רגיל.
    בתודה מראש עירית

    1. אירינה גלוזמן

      היי עירית, ניקוי עמוק הוא ניקוי קצת יותר מתקדם מבחינת ההנחיות בימים הראשונים ומתאים במיוחד למי שכבר ניסתה את הניקוי הרגיל.
      כל המתכונים מתאימים לשני סוגי הניקויים. מעולה לחזור על ניקוי גוף מדי תקופה 🙂

כתיבת תגובה